Bagaciu september 2012
Vi har i bestyrelsen brugt rigtig lang tid på, at finde ud af hvordan vi skulle kunne udføre vores arbejde, og har haft rigtigt svært ved, at finde ud af hvem vi kan stole på i Bagaciu og hvem vi ikke kan stole på.

Efter mange forslag og lange overvejelser, er vi nået til den konklusion, at vi nok kun kan stole på os selv, derfor blev det besluttet, at Erik T. og undertegnede skulle rejse en tur til Bagaciu.
Vi tog af sted til Rumænien mandag d. 24. september 2012 meget tidligt om morgenen og nåede til Bagaciu om aftenen.
Tirsdag morgen mødtes vi med vores tolk Andrea (Susi og Tittis datter) og Susi, vi fortalte lidt om foreningen og Susi hjalp os ved, at give os navne på egnede modtager af vores donationer.
Derefter begyndte en lang dagsmarch, jeg havde i min sommerferie skrevet de første 10 ansøgninger og i løbet af dagen blev det til 16 mere.
Vi hørte mange livshistorier, holdt mange hænder og lagde skuldre til mange tårer. Mange af de ældre vi mødte havde meget svært ved at forstå, at vi bare kom der og tilbød vores hjælp, og var også lidt bange for, at vi ville snyde dem.


Det var en hård dag, vi mødte virkelige grumme skæbner og en fattigdom vi godt vidste, var der, men som på mange områder var langt værre end vi havde forventet.
Efter aftensmaden skulle vi i gang med, at kigge alle ansøgningerne igennem og få fordelt de 30.000,00 kr. vi havde med derned.
Ud af de 26 ansøgninger vi havde fået, fik de 25 hjælp og 1 enkelt fik afslag.
Onsdag morgen tog vi så turen rundet i byen en gang til for at aflevere donationerne. På det tidspunkt viste ALLE, at vi var i byen så der begyndte folk, at komme og bede om hjælp, men alle vores penge var brugt og vi måtte pænt fortælle dem at der desværre ikke var mere, at komme efter denne gang.
Det var en fantastisk dag, at gøre så mange mennesker glade på en dag, at se lettelsen i deres øjne over, at det her var virkelighed, var meget overvældende ikke kun for modtagerne men også for os.
Som sagt har vi vendt og drejet mange muligheder for at finde den helt rigtige løsning, og det har været svært og vi ved heller ikke endnu om den måde vi har gjort det på er den rigtige. Vi har givet de ældre pengene i hånden og sammen med pengene har de fået udleveret en kuvert med mit navn på, de har så fået at vide, at de når de har købt deres medicin eller hvad de nu har fået hjælp til skal de sende kvitteringerne til mig, hvis de ikke gør det kommer der ikke flere donationer, vi krydser fingre og håber det kommer til at gå.
Vi har rigtig mange hilsner med hjem til alle foreningens medlemmer, alle modtagerne er jer dybt taknemmelige for hjælpen, og hvis alle deres bønner bliver hørt, får vi alle sammen et langt og lykkeligt liv.


Man skal passe på med, at rose sig selv, men vi er helt enige om, at vi har gjort et godt stykke arbejde, vi har fået et helt andet syn på mange ting og vigtigst af alt, vi har med egne øjne set, at der virkelig er brug for os, og at vi kan gøre en forskel. Desværre er der flere endnu der trænger til hjælp, og mit håb er, at vi ved fælles hjælp kan skaffe endnu flere penge til foreningen og derved hjælpe endnu flere mennesker.
Vi har lagt de forskellige sager ind på vores hjemmeside så alle kan se hvem/hvad vi har støttet.
En stor tak til Andrea for et fantastisk stykke arbejde. Andrea er meget vellidt i Bagaciu og har et hjerte af guld, uden hende havde det her ikke været det samme.
Tak til Susi for hendes hjælp med at finde egnede modtager til vores donationer.
Tak til Titti for hjælpen med de praktiske ting.
På foreningens vegne

Laila Christensen